Hinke Oosten
Duurzame kunst & levenscoaching

DUURZAME KUNST

Duurzaamheid is een belangrijk thema in mijn werk. Met mijn wandkleden & schilderijen laat ik zien hoe je anders kunt omgaan met materialen. Ik wil laten zien dat duurzaamheid als uitgangspunt de creativiteit niet beperkt en mensen met mijn kunst tot nadenken zetten. We zijn zelf onderdeel van massaconsumptie en erkenning is de eerste stap naar veranderen.

Duurzaamheid kunnen we inmiddels niet meer wegdenken in ons leven. We zijn ons steeds meer bewust van het feit dat we met z'n allen verantwoordelijk zijn voor een MOOIERE wereld en dragen daar elk op ons eigen manier aan bij. We bouwen onze huizen steeds duurzamer, gaan op een slimmere en betere manier met alle vormen van energie om en zoeken naar de best mogelijke manieren om ons huis dusdanig in te richten dat het zo min mogelijk schaadt aan onze gezondheid en het milieu.  We willen dat onze producten een eerlijk verhaal vertellen. We kopen steeds bewuster en willen weten waar onze producten vandaan komen, hoe ze tot stand komen, hoe ze worden gemaakt en wat de invloed is op het milieu. Toch kunnen we ons nog beter inzetten. 

Op jaarbasis gooien we in Nederland ongeveer 145 miljoen kilo kleding bij het restafval, zonde want 65% van de kleding is prima geschikt voor recycling.  Slechts 44% van het textiel dat we weggooien komt in de kledingcontainer terecht. Dat kan zoveel beter vind je ook niet? Gescheiden ingeleverd textiel kan tweedehands worden verkocht en van versleten textiel kan weer nieuwe stof, isolatiemateriaal óf duurzame kunst worden gemaakt. 

Alle wandkleden & schilderijen die ik maak zijn 100% duurzaam. Elk doek vertelt zijn eigen verhaal. De ondergrond wordt gemaakt van oude dekbedovertrekken tot vlaggen, kussenslopen en lakens. De verf die ik gebruik is afkomstig van schildersbedrijven en mensen die hun restanten verf bij mij inleveren. Denk hierbij aan muurverf tot lakverf. Het resultaat van deze manier van kunst maken is verrassend. De wandkleden zijn hierdoor niet alleen duurzaam door recycling, maar zijn daarnaast ontzettend sterk. Kunst waarbij duurzaamheid op meerdere fronten zijn naam waar maakt. 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info